Claudicatio Intermittens oftewel etalage benen

Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen, is een vaatziekte van de (slag)aders in de benen. De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van claudicatio intermittens, heeft te maken met de vaatvernauwingen van de (slag)aders in het lichaam. Hierbij kan er te weinig zuurstofrijk bloed door de slagaders stromen, waardoor de bloedtoevoer naar de spieren in de benen tekort schiet. Door dit zuurstoftekort, ontstaan de klachten.

Afhankelijk van de stadia waarin u zich bevindt, kunnen er typische klachten waargenomen worden bij claudicatio Intermittens. De meest voorkomende klacht is pijn in de benen tijdens het lopen, waardoor u moet stoppen. Andere klachten zijn een verkrampt of vermoeid gevoel in de benen tijdens en/of na het lopen, bestijgen van een helling of trap. De klachten verdwijnen weer bij het stilstaan. In een verder stadia kan de pijn ook in rust blijven in de voeten en/of benen.

De behandeling van Claudicatio Intermittens bestaat vooral uit looptraining op de loopband, het versterken van de beenspieren en het verbeteren van de conditie. De looptraining zal een aantal keer per week plaatsvinden op de praktijk, gedurende een half jaar. Juist onze aansluiting bij het ClaudicatioNet is een groot voordeel voor u als patiënt: wij kunnen u op deze manier de juiste expertise bieden bij behandeling van deze klachten. Wouter is hierin gespecialiseerd.  

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken