Hand of pols klachten

Handen zijn in het dagelijks leven zeer belangrijk; gedurende de gehele dag heeft u de handen en polsen nodig. De mobiliteit van de gewrichten is hierbij zeer belangrijk, maar ook de aansturing door spieren en pezen luistert heel nauw. De oorzaak van klachten aan de hand of pols is wisselend; u kunt hierbij denken aan artrose, fractuur, carpaal tunnel syndroom, reuma, M. Quervain, M. Dupuytren, ski duim, triggerfinger of KANS / RSI klachten.

RSI of KANS klachten

KANS is 'de nieuwe naam' voor RSI klachten. KANS staat voor Klachten Arm Nek Schouder, u kunt dit zien als een soort verzamel naam voor de klachten in deze regio. RSI staat voor repetitive strain injury, hetgeen inhoudt dat de repeterende beweging die dus zeer vaak wordt gemaakt gedurende de dag c.q. week, mogelijk een grote veroorzaker is van de klachten. Als de belasting groter is dan wat het lichaam/lichaamsdeel aan kan, ontstaan er vroeg of laat problemen. Bij KANS is er sprake van overbelasting. RSI en/of muisarm zijn verouderde termen.

Onder KANS vallen onder andere :

  • Peesontstekingen
  • Tennisellebogen
  • Thoracic Outlet Syndrome (TOS)
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • M. Quervain

Bij de behandeling van KANS klachten maken wij gebruik van onze vele specialisaties. Fysiotherapie wordt uiteraard ingezet. Daarnaast is gebleken uit onze ervaring dat manueel therapie hierbij zeer zinvol is. De beweeglijkheid van nek en bovenrug wordt verbeterd middels mobilisaties dan wel manipulaties, hetgeen zorgt voor een vlotter herstel dan wanneer alleen fysiotherapie wordt ingezet. Oefentherapie Cesar is een belangrijke toevoeging, zeker wanneer u langdurig zittend werk uitvoert. Triggerpoint behandeling of kinesiotape is ook een passende aanvulling. Vaak wordt er door de manueel therapeut bij de intake gekeken naar de aanwezigheid van herstelbellemmerende factoren; bijvoorbeeld minder mobiliteit in de rib-wervel verbindingen en in de nek, welke ervoor zorgen dat de klacht aan de schouder of elleboog niet goed hersteld. Middels manueel therapie is dit goed op te lossen. Belangrijk bij al deze klachten is het dat u blijft bewegen en uw oefeningen trouw doet.

Carpaal tunnel syndroom

CARPAAL TUNNEL SYNDROOM

CTS is een vervelende klacht, waarbij er sprake is van een ontsteking van de pezen naar de pols. De klachten die dit teweeg brengen kunnen zijn; functie verlies in de mobiliteit van de pols/vingers, tintelingen in de handpalm, vermindering van kracht, pijn die uitstraalt naar de onderarm en soms zelfs richting schouder en bovenarm. De oorzaak is vaak onbekend, vermoedelijk ontstaan deze klachten door overbelasting, maar ook kan het ontstaan door vasthouden van vocht zoals bij zwangerschap of bij reuma. Carpaal tunnel syndroom is goed te behandelen middels fysiotherapie en manueel therapie. Soms kan houdingsadvies van een oefentherapeute Cesar geïndiceerd zijn om uw (werk)houding aan te passen. Mobiliteit verbeteren werkt vaak erg goed, op de praktijk kiezen we hiervoor vaak voor manueel therapie omdat dit snel resultaat boekt. Indien uw CTS klachten voortkomen vanuit vocht vasthouden gedurende de zwangerschap, dan verdwijnen deze klachten meestal na de bevalling. Fysiotherapie kan wel verlichting bieden. 

Artrose

Gewrichtsslijtage, of te wel artrose, is verslechtering van het gewrichtskraakbeen. Dit veroorzaakt pijnklachten aan bijvoorbeeld uw pols, hand en vingers. Naast het verlies van mobiliteit en pijn, kan ook krachtsvermindering ontstaan. Fysiotherapie/manueel therapie is hierbij zinvol om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren. Indien geïndiceerd kan er een spalk worden geadviseerd. Oefeningen om de spieren te versterken en de beweeglijkheid te optimaliseren zijn hierbij zeer belangrijk.

M. Quervain

M. Quervain is een ontsteking van de pezen bij de duim. De oorzaak is meestal overbelasting, maar kan ook voort zijn gekomen uit uit artrose in de duim. Dit is vast te stellen middels een röntgen foto. Fysiotherapie biedt uitkomst een aanvullend is het belangrijk dat u advies krijgt over het verminderen van de overbelasting.

Brace of spalk

De therapeuten van Sportrevalidatie Hilversum adviseren regelmatig producten ter ondersteuning van het herstel van uw blessure of klacht. Wij hebben verschillende producten op de praktijk liggen die u kunt passen of proberen. Een zeer goed bedrijf welke top producten verzorgt voor steun, comfort of om mee te oefenen. Dit is een plaatje van een duimbrace. Al onze producten kunt u ook online bekijken en vergelijken in onze webwinkel.

 

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken