Hielspoor of fasciitis plantaris

Symptomen

Bij hielspoor klachten ervaart u pijn onder de voet (tegen de hiel aan) met name bij belasten (dus lopen of staan). Onder de voet loopt een brede pees (voetzoolpees), deze verbindt de voorvoet met de hiel. De locatie waar de pijnklachten ontstaan bij hielspoor klachten, is de aanhechting van deze pees aan het hielbeen.
De pijn is meestal een felle, scherpe pijn onder uw voet. Deze komt op als u loopt, staat, opstaat in de ochtend of na langdurig zitten, als u met blote voeten op een harde ondergrond loopt en/of als u op de zere plek onder de hiel drukt. De klachten zijn vaak aanwezig op deze momenten, maar soms kan de pijn ook 's nachts na zeuren.

Oorzaak

De oorzaak is vaak overbelasting; een tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees/fascia plantaris. De aanhechting van de pees aan het hielbeen staat dan zo onder spanning dat deze gaat irriteren en ontsteken. Hielspoorklachten ontstaan meestal geleidelijk en worden steeds een stapje erger.

Behandeling

De behandeling van hielspoor klachten kan op verschillende manieren worden ingezet. Hierbij kijken wij naar wat er specifiek bij u als patiënt aan de hand is. Naast fysiotherapie en manuele therapie zetten wij vaak dry needling, neurodynamica en shockwave in. Tevens is het belangrijk om de omliggende spieren (zoals de kuit spier) te gaan rekken. Ook kan het zinvol zijn om een gel zooltje te gaan dragen. Neurodynamica is een specialisatie die wij u extra kunnen bieden, ten op zichten van andere praktijken in uw regio. Op basis van neurogene structuren ontstaan er vele klachten. Dit houdt vaak verband met een lichte prikkeling van de zenuwstructuur ergens in het verloop van de zenuw. Zeker ook als u bijkomende klachten heeft of in het verleden had zoals: achillespeespijn, kuit- of hamstring klachten, bil pijn of rug klachten die in verband te brengen zijn met stoornissen van de zenuw, kan er met neurodynamica veel worden bereikt. Het is zeer belangrijk om te kijken welke factoren de hielspoor veroorzaken. Zo kunnen we de klacht gericht behandelen en u de beste zorg bieden.

Factoren waar wij naar kijken zijn bewegingsstoornissen van enkel- en voetgewrichten, schoeisel, trainingsmethode en evt. fouten, functiestoornissen in de keten (heup, knie, rug) en neurodynamische stoornissen. Als gespecialiseerde fysio/manueel therapeuten hebben wij hielspoorklachten succesvol kunnen behandelen, zelfs bij patiënten die al jaren klachten hadden en al vele therapievormen hadden geprobeerd.

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken