Nekklachten

Nekpijn 

De nek is het bovenste gedeelte van de wervelkolom en bestaat uit 7 nekwervels. Tussen de wervels treffen we de zogenaamde tussenwervelschijven aan. Bij bewegingen van de nek is vooral een aantal grote oppervlakkige nekspieren aan het werk. Daarnaast zit diep rondom de wervels in de nek een aantal belangrijke kleine stabiliserende spieren die er onder meer voor zorgen dat het hoofd rechtop blijft staan. Bij een onjuiste (werk)houding of verminderde activiteit van de stabiliserende nekspieren worden de algemene/grote spieren overbelast. Dit kan voor spanning en nek pijn zorgen. Nekklachten kunnen meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld t.g.v. degeneratie (artrose), een trauma (whiplash), overbelasting of een matige houding. Veel voorkomende nekklachten gaan gepaard met hoofdpijn.

Herstel

Wij zien regelmatig patiënten met klachten aan de nek en/of bovenrug. De duur van het herstel van nekpijn is gemiddeld 2 a 3 maanden en de patiënt komt gemiddeld 7 keer langs op de praktijk. Er zijn een aantal factoren die meespelen in het te verwachten herstel, denk hierbij aan mate van stress, lichamelijke fitheid, mate van pijn. Daarnaast is de periode dat u klachten heeft ook van invloed. indien de klachten acuut zijn opgekomen en de patiënt direct naar de fysiotherapeut gaat, zien we met drie weken het herstel al plaats vinden. Hoe sneller er wordt gestart met behandelen, hoe sneller de patiënt hersteld is.   
Voor informatie betreffende vergoeding van de verzekering na een operatie en/of trauma moment, klik hier.   

Fysiotherapie en manueel therapie bij nekklachten

Middels fysiotherapie en manuele therapie kunnen de speialisten van Sportrevalidatie Hilversum u de beste en gerichte behandeling aanbieden. Middels mobilisaties wordt de nek cq bovenrug gemobiliseerd en zullen eventuele 'blokkades' worden weggehaald. Daarnaast is oefentherapie zeer belangrijk bij het oplossen van de nekklachten. De stabiliserende spiertjes bovenin de nek zijn zeer belangrijk bij het verbeteren van de (werk)houding en het hoofd correct op de romp te houden. Indien de houding op bijvoorbeeld het werk een medeveroorzaker is van de nekpijn, dan kan onze oefentherapeute (Sharon Versteeg) worden ingeschakeld om de houding te optimaliseren. Hierdoor zal de nek pijn sneller verholpen kunnen worden. 

De Stabilizer is een ideaal oefenmiddel om de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe, stabiliserende nekspieren te verbeteren. Om een optimaal herstel van uw nek pijn te creeeren, verhuurt Sportrevalidatie Hilversum ook Stabilizers aan haar patienten. Zo kunt u thuis zeer effectief en efficient oefenen! Daarnaast zult u oefeningen krijgen voor uw houding en de positie van uw nek tijdens het zitten in uw werkhouding en alle andere dagelijkse bezigheden. Tijdens de behandelepisode gaat u ook thuis aan de slag met een oefenschema. Onderzoek heeft aangetoond dat oefentherapie een aantoonbaar beter resultaat geeft dan geen behandeling ondergaan. 

Indien u een nekhernia heeft zijn wij zeer geschikt om u zo snel mogelijk klachten vrij te krijgen. Vaak geneest een nek hernia uit zichzelf, maar uit onderzoeken is gebleken dat het middels bepaalde therapie nóg sneller en beter geneest. Wij combineren fysiotherapie/manueel therapie met oefeningen en houdingsadvies om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen!

Ondersteuning

De therapeuten van Sportrevalidatie Hilversum adviseren regelmatig producten ter ondersteuning van het herstel van uw blessure of klacht. Wij hebben verschillende producten op de praktijk liggen die u kunt passen of proberen. Deze producten komen bij 2mbrace vandaan. Een zeer goed bedrijf welke top producten verzorgt voor steun, comfort of om mee te oefenen. Dit is een voorbeeld van een ventilerende rugbrace, welke werkt om de patient te helpen herinneren aan de juiste houding en daardoor rug en nekklachten te verminderen. 

rechthouden

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken