Tenniselleboog

Bij pijn klachten aan de buitenzijde van de elleboog wordt er vaak gesproken over een 'tenniselleboog of tennis arm'. Hierbij komt vaak naar voren dat er pijn is bij het bovenhands oppakken van voorwerpen (bijvoorbeeld ordners uit een la), pijn bij een hand geven, pijnlijk bij opstaan en het eerste buigen/strekken van de elleboog. Daarnaast kan er vermoeidheid in de arm, uitstraling naar onderarm of bovenarm of hand en zelfs soms tintelingen in vingers optreden. Overigens kan beter worden gesproken van 'pijn aan de elleboog' in plaats van een tenniselleboog, want tennis is veelal niet de oorzaak

Fysiotherapie bij pijn aan de elleboog

Wij zijn zeer effectief in het behandelen van een 'tenniselleboog', hiervoor worden verschillende specialisaties gebruikt. Fysiotherapie wordt gebruikt in de vorm van onder andere echografie, shockwave therapie, massage, rek technieken, mobilisaties en oefeningen. Manueel therapie wordt ingezet om ervoor te zorgen dat herstelbelemmerende 'blokkades' (in bijvoorbeeld nek, bovenrug, ribben of arm) worden opgeheven, dit zodat het herstel plaats kan gaan vinden. Bij uitstraling en/of tintelingen wordt ook neurodynamica toegepast. Indien de patiënt een kantoorbaan heeft, of langdurig in een bepaalde positie/houding zit tijdens het werk, wordt er ook overlegd met de oefentherapeute. Vaak kan het aanpassen van de (werk)houding leiden tot een sneller herstel en voorkomen van herhaling van klachten.

2MBrace

De therapeuten van Sportrevalidatie Hilversum adviseren regelmatig producten ter ondersteuning van het herstel van uw blessure of klacht. Wij hebben verschillende producten op de praktijk liggen die u kunt passen of proberen. Deze producten komen bij 2Mbrace vandaan. Een zeer goed bedrijf welke top producten verzorgt voor steun, comfort of om mee te oefenen. Dit is een voorbeeld van een elleboogbrace. Het is bewezen in onderzoeken dat het gebruik van deze brace zeer succesvol is in ondersteuning van het herstel van een tenniselleboog. Deze producten zijn ook te bestellen via onze webwinkel.

Deze producten zijn ook te bestellen via onze webwinkel

brace

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken