Whiplash klachten

Nek klachten na een ongeval recent of in het verleden?

Dan zou therapie bij ons goed kunnen helpen! Bij whiplash patienten is onze ervaring dat een combinatie van fysiotherapiemanuele therapie en oefentherapie zeer effectief kan zijn. Bij manueel therapie staat het optimaliseren van het bewegingspatroon centraal. Functiestoornissen ('blokkades') kunnen invloed hebben op de beweeglijkheid van het hele lichaam en dus ook op de klachten die u ervaart. Vaak is er bij een whiplash (of whiplash verleden) sprake van een compensatie patroon, waardoor eventuele stijfheden niet goed kunnen herstellen. Dit veroorzaakt klachten. Maar ook veroorzaakt het spierproblemen. Denk hierbij aan stijve, stugge, pijnlijke spieren. Maar ook aan spieren die minder efficiënt werken en die hierdoor minder stabiliteit gaan geven in de nek, met alle gevolgen van dien. Bewegen wordt dan pijnlijk en moeizaam, daardoor wordt verkramping weer erger. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen. 

Combineren met oefeningen!

Altijd wordt fysiotherapie en manueel therapie door ons gecombineerd met oefeningen. Het is namelijk zeer belangrijk om het lichaam, naast los, ook sterker en stabieler te maken. Bij whiplash patiënten gebruiken we vaak zowel een specifiek oefenprogramma als een algeheel oefenprogramma voor het hele lichaam. Zorgen voor een fit lijf, zal het verdere herstel alleen maar laten verbeteren. Specifieke oefeningen richten zich op de houdingsspieren en ook de diepe nekspieren ('diepe nek flexoren'). Deze zijn belangrijk voor de stabiliteit van de nek tijdens stil zitten of staan, maar ook tijdens bewegen. Bij whiplash patiënten gebruiken we vaak zowel een specifiek oefenprogramma als een algeheel oefenprogramma voor het hele lichaam. Hiermee zullen we aan de slag gaan! 

2MBrace

De therapeuten van Sportrevalidatie Hilversum adviseren regelmatig producten ter ondersteuning van het herstel van uw blessure of klacht. Wij hebben verschillende producten op de praktijk liggen die u kunt passen of proberen. Na het ontstaan van een whiplash kan het mogelijk handig zijn om de nek wat 'rust' te bieden en een pijnvrije positie op te zoeken. Helaas is dit laatste vaak moeizaam te vinden. Wij adviseren, indien nodig, dan een nekkraag. Deze kraag geeft ondersteuning en helpt de pijn te laten verminderen. Uw therapeut zal u aanraden hoelang en hoe vaak per dag u de kraag kunt gaan dragen. Ook kunt u de nekkraag in onze webwinkel online bestellen.

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken