Blood flow restriction

Blood flow restriction training is een methode voor het opbouwen van je spierkracht met een lage weerstand. Dit is een fantastische manier om te trainen bij klachten aan gewrichten of na operaties. Normaal gesproken is het tijdens een revalidatie pas veel later mogelijk om met een zware weerstand te trainen omdat het gewricht de belasting nog niet aan kan, of omdat het pijn doet. Daarom is deze training ideaal om sneller je spierkracht terug te krijgen en te zorgen voor minder achteruitgang tijdens een periode dat je een gewricht niet mag of kan belasten.

Tijdens de training wordt een cuff, een soort bloeddruk meter, om je arm of been bevestigd. Deze wordt vervolgens opgepompt tot een druk tussen de 100 en 200mmHg. Door vervolgens te gaan trainen wordt er een zuurstofarm gebied gecreëerd in de spier. Dit zorgt voor het in gang zetten van allerlei fysiologische processen in de spier met het toenemen van spiermassa tot gevolg. Deze manier van trainen is voor bijna iedereen veilig toepasbaar.

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken