Kinesiotape

Ook wel cure tape genoemd

Kinesiotape Manueletherapie fysiotherapieKinesiotape is een rekbare, soms gekleurde tape die wordt gebruikt bij de behandeling van spierblessures, behandeling van pijnpunten, sturing van het gewricht en bij lymfedrainage. Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie.
De gedachte achter kinesiotape is dat door de rekbare eigenschap van de tape er tijdens beweging van de gewrichten en de huid er kleine rimpelingen ontstaan waar de tape de huid omhoog lift. Door dit effect vind er onder deze rimpeling een drukverlaging in het weefsel plaats waardoor er direct remming is op de pijnreceptoren en er een betere afvoer is van afvalstoffen en/of vocht. Daarnaast zal door o.a. de vezelstructuur van de tape dit verlichting kunnen brengen bij spierpijn. Dit omdat het zorgt ontspanning en een betere doorbloeding van de spier. Wanneer kinesiotape wordt gebruikt voor het intapen van gewrichten, zoals enkel of schouder, heeft het als voordeel op conventionele sporttape dat het gewricht zijn volledige bewegingsuitslag kan maken, maar naarmate het gewricht verder in zijn eindpositie komt de rek op de tape zal toenemen. Door deze rek worden de sensoren in de huid veel meer geprikkeld waardoor een gebruiker bewuster is in zijn bewegingen.

Hooikoorts

Sportrevalidatie Hilversum gebruikt al tijden kinesiotape (medical taping) voor het ondersteunen van spier- of gewrichtsblessures of houdingsaanpassingen. Momenteel is er een vrij nieuwe toepassing bekend geworden van het tape; verlichting van klachten die door hooikoorts worden veroorzaakt. De tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied. Deze manier van tapen wordt regelmatig toegepast bij COPD klachten. Er wordt tape geplakt op de rug en dit blijft ongeveer 5-7 dagen zitten. Meestal is 1 keer tapen voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd, maar vanuit wetenschappelijke literatuur wordt aangeraden 2-3 keer te tapen. Neem contact met ons op voor meer informatie Neem contact met ons op voor meer informatie.

Review van een patiente: "Vorig jaar heb ik voor het eerst het tapen van mijn rug mogen ervaren. In eerste instantie stond ik er wat 'sceptisch' tegevenover. Hoe kan een tape mij nou van de hooikoorts afbrengen? Toch was dit bij mij wel het geval! Ik heb normaliter alle hooikoortsklachten die je maar kunt hebben en heb het vorige seizoen nauwelijks last gehad. Geen branderige of jeukende ogen, gevoel van continue verkouden zijn, jeuk in mijn keel etc. Ook dit jaar heb ik mijn rug weer in laten tapen en ik heb nog geen klacht gehad!"


(meer informatie
Let op: wij benadrukken dat de hooikoorts tape toepassingen en informatie op deze site, over de mogelijkheden binnen het medical taping concept, nog niet uitgebreid wetenschappelijk bewezen zijn. De informatie en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten. Wij hebben binnen SRH dit uitgebreid onderzocht en getest en hebben veel goede resultaten bereikt. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 0356217816 

Openingstijden

Maandag: 07:00-21:00
Dinsdag: 07:00-21:00
Woensdag: 07:00-21:00
Donderdag: 07:00-21:00
Vrijdag: 07:00-18:00
Zaterdag: 08:00-12:00

Wij zijn telefonisch het beste te bereiken via onze hoofdvestiging op de Zeverijnstraat 6 in Hilversum.
Tel: 035-621 78 16

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus per 4 mei 2020

De mogelijkheden voor fysiotherapie behandelingen worden op een verantwoorde manier uitgebreid. Met een aantal voorzorgsmaatregelenkan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd binnen de anderhalve meter samenleving.

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken