Oncologische revalidatie bij Sportrevalidatie Hilversum

De vraag naar oncologische fysiotherapie zal de komende jaren enorm toenemen: de toenemende vergrijzing, de toegenomen screening en de verbeterde diagnostiek waardoor het aantal patiënten met oncologische aandoeningen sneller opgespoord en behandeld kan worden, spelen hier absoluut een rol in. Alleen al in 2014 werd er bij 104.000 Nederlanders kanker gediagnosticeerd. Hiermee is de schatting van het IKNL, een toename van 2-3% per jaar, helaas een werkelijkheid geworden.

Wat houdt fysiotherapie bij oncologie in?

Fysiotherapie bij oncologie is een aparte specialisatie binnen de fysiotherapie. Er wordt gericht op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen die samenhangen met gevolgen van de oncologische aandoening zelf of van de medische behandeling daartegen. Gezondheidsklachten waaraan gedacht kan worden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde spierkracht, conditieverlies, verminderde beweeglijkheid, spanningsklachten, verstijving van weefsels en/of gewrichten, maar ook een verstoorde lichaamsbeleving en ademhalingsproblemen.

In verschillende onderzoeken komt naar voren dat kanker en de medische behandeling daartegen een enorme invloed hebben op de fysieke- en mentale fitheid en dat fysiotherapie een bijdrage kan leveren om deze fitheid op peil te houden en/of te verbeteren. Samen met de patiënt wordt er gezorgd voor een functioneel herstel, minder last van de gevolgen van de medische behandeling, waardoor er uiteindelijk een verbeterde kwaliteit van leven bereikt kan worden.

Wanneer?

De therapie kan ingezet worden bij alle fasen van de oncologische aandoening: zowel tijdens de periode van medische behandelingen gericht op genezing, maar ook tijdens de periode bij geen mogelijkheid tot genezing of in de laatste levensfase. In elke fase staat een specifieke behandeling centraal, waarbij er een revalidatieprogramma op maat aangeboden wordt. Dit programma kan bestaan uit cardio- en krachttraining, maar ook myofasciale technieken, mobilisatietechnieken en tapetechnieken.

Wat we voor u kunnen betekenen

Onze praktijk werkt intensief samen met de Stichting Tegenkracht, een stichting voor sport en tegen kanker, en wordt er op die manier een goede begeleiding en ondersteuning aan patiënten met, of na genezing van, oncologische aandoeningen geboden.

Voor meer informatie kijkt u op de website van Stichting Tegenkracht: www.tegenkracht.nl

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken